Το "Χάρβαρντ της Μεσογείου" έχει υπεροψία, σεξισμό και ψυχολογικά προβλήματα!

Το "Χάρβαρντ της Μεσογείου" έχει υπεροψία, σεξισμό και ψυχολογικά προβλήματα!

Ψήφισμα - καταγγελία - και μάλιστα χειμαρρώδη καταγγελία - κοινοποιεί, σήμερα, ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που αναφέρεται ... σε όλους και όλα!

"Το Χάρβαρντ της Μεσογείου" κατά του καθηγητές, "το Χάρβαρντ της Μέσης Γης" κατά τους φοιτητές έχει να "επιδείξει" σύμφωνα με τους φοιτητές, μια εσωτερική κατάσταση που μόνο προβληματισμό αλλά και ερωτηματικά προκαλεί.

Τί άλλο θα μπορούσαν να γεννούν, άλλωστε, περιπτώσεις φοιτητών που καταλήγουν με ψυχολογικά προβλήματα, που ο Σύλλογος Φοιτητών αποδίδει στη συμπεριφορά των καθηγητών.

Από σεξιστικές συμπεριφορές, μέχρι υπεροψία αλλά και καταστρατήγηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικές είναι "ατάκες" που μεταφέρονται αυτολεξεί: 

Καθηγητής έκανε ακραίο σεξιστικό σχόλιο σε φοιτήτρια, η οποία τον επισκέπτηκε στο γραφείο του για να δει το γραπτό της ύστερα από εξέταση, λέγοντάς της (αυτολεξεί): «Είσαι γυναίκα, θες και 10;».  Ο ίδιος καθηγητής απευθύνεται συχνά στους φοιτητές του αποκαλώντας τους «καθυστερημένα κατσίκια», «πλέμπλα» κ.α.
Όσο για το ... καλωσόρισμα στη σχολή, κάθε χρονιά, καθηγητής αναφέρει στο μάθημα του στους πρωτοετείς (αυτολεξεί): «δεν είμαστε συνάδελφοι αφού εγώ έχω πτυχίο, ενώ εσείς δεν έχετε»!

Το μακροσκελές ψήφισμα καταλήγει με το συμπέρασμα πως "το τμήμα  βρίσκεται σε βαθιά σήψη λόγω τον χειρισμών των εκαστοτε κυβερνήσεων στα θέματα της παιδείας, του εγωισμού και των κομπλεξ των καθηγητών του. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι πολλοί διδακτορικοί απόφοιτοι του τμήματος (η μεγάλη πλειοψηφία τους) που αποφοίτησαν τα τελευταία χρόνια παρατάνε την έρευνα και βρίσκουν άλλες διεξόδους, απογοητευμένοι και αηδιασμένοι από την επιστήμη που κάποτε αγάπησαν"...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ