Χωρίς ανάλογη ανταπόκριση οι έλεγχοι για κορωνοϊό

Απογοήτευση από την χαμηλή προσέλευση στην σημερινή διενέργεια rapid tests στο χωριό με τα 20 κρούσματα

Τι κι αν τα κρούσματα στις Ασίτες τις τελευταίες 2 εβδομάδας έφτασαν τα 20; Η συμμετοχή στην σημερινή διενέργεια rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ δεν βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, μία ώρα ακριβώς πριν από την λήξη της διαδικασίας, οι συμμετοχές δεν ξεπερνούσαν τις 100 - ευτυχώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κάτω Ασιτών Κωνσταντίνο Χριστοδουλάκη, δεν είχαν προκύψει θετικά δείγματα. 

Η πολύ χαμηλή προσέλευση προκάλεσε απογοήτευση στον κ. Χριστοδουλάκη. Όπως είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ Ηρακλείου, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σχετική ενημέρωση στους συγχωριανούς του, όμως πιθανότατα αρκετός κόσμος φοβήθηκε να πάρει μέρος στις δειγματοληψίες, φοβούμενος μήπως βγει θετικός (!), παραδοχή την οποία έκανε ο πρόεδρος των Κάτω Ασιτών.

Στις Ασίτες, γενικώς, τα μέτρα τηρούνται, υποστήριξε ο κ. Χριστοδουλάκης. Αλλά με την μικρή συμμετοχή στα τεστ, δημιουργείται πρόβλημα: Δεν θα υπάρξει ακριβής εικόνα για την πορεία της πανδημίας και την κινητικότητα του ιού στο χωριό!

Οι μολύνσεις τις τελευταίες 14 ημέρες έφτασαν τις 20. Πρόκειται για 2-3 οικογένειες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Κάτω Ασιτών.Η διασπορά ξεκίνησε - σύμφωνα με τα όσα ανέφερε- από κάποιους που κόλλησαν τον ιό στο Ηράκλειο, μεταφέροντάς τον στο χωριό.

Οι νοσούντες παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό. "Χρειάζεται προσοχή και τήρηση των μέτρων από όλους μας" ήταν η προτροπή του κ. Χριστοδουλάκη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ