Χωρίς τεστ για τον κορωνοϊό οι μετακινήσεις με το υπεραστικό ΚΤΕΛ εντός νομού

Χωρίς τεστ για τον κορωνοϊό οι μετακινήσεις με το υπεραστικό ΚΤΕΛ εντός νομού

Οι ΚΥΑ με τα μέτρα προκαλούν μεγάλη σύγχυση

Περισσότερη σύγχυση προκαλούν στους πολίτες οι αλλεπάλληλες ΚΥΑ που περιγράφουν τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Ένα από τα μέτρα αυτά που έχει προκαλέσει απορίες και προβληματισμούς είναι η μετακίνηση με το υπεραστικό λεωφορείο εντός και εκτός νομού και σε ποιες περιπτώσεις είναι τελικά υποχρεωτικό το rapid test για τους επιβάτες. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρονται στην τελευταία ΚΥΑ 57069/2021, τα μέτρα για τον κορωνοϊό με την υποχρέωση προσκόμισης rapid test ισχύουν μόνο για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Συνεπώς, όσοι επιβάτες θέλουν να μετακινηθούν με το υπεραστικό ΚΤΕΛ εντός του νομού Ηρακλείου δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Η μόνη προϋπόθεση για το ταξίδι τους είναι να φορούν την προστατευτική μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής. 

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και βρίσκονται σε ισχύ εφαρμόζονται μόνο στην περίπτωση που η μετακίνηση αφορά σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα. 

Οι έλεγχοι, όπως μας ενημέρωσαν από ΚΤΕΛ, γίνονται από τις αρμόδιες αρχές ενώ το υπεραστικό ΚΤΕΛ από την αρχή της πανδημίας τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ