Η αντίδραση Φραγκάκη στις δηλώσεις του πρώην δημάρχου και το αιχμηρό σχόλιο!

Η αντίδραση Φραγκάκη στις δηλώσεις του πρώην δημάρχου και το αιχμηρό σχόλιο!

Ξύπνησαν μνήμες της αντιπαράθεσης Φραγκάκη - Καλογεράκη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές!


Η μη συμμετοχή του δήμου Μινώα στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου αεροδρομίου Καστελλίου (Δείτε ΕΔΩ)... έξυσε παλιές πληγές και ξύπνησε μνήμες της αντιπαράθεσης Φραγκάκη - Καλογεράκη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές !

Μπορεί να ακολουθούν οι δυο παλιοί συνεργάτες και πολιτικοί αντίπαλοι διαφορετικό δρόμο πλέον, αλλά να που η απουσία του δήμου από το σχήμα του αερολιμένα έδωσε τροφή για τοποθέτηση του Ζαχαρία Καλογεράκη (Δείτε ΕΔΩ) αλλά και ανταπάντηση μέσω Facebook του νυν δημάρχου Μινώα.

Ο Μανόλης Φραγκάκης κάνει λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» του πρώην δημάρχου, για την ανυπαρξία της θεσμικής κατοχύρωσης του δήμου στο ΔΣ του αεροδρομίου από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και για παραλείψεις, αστοχίες και λάθη της θητείας Καλογεράκη !

Μπορεί οι δυο άνδρες να είχαν μέχρι τώρα ένα πολιτικό πολιτισμό στις σχέσεις τους, ωστόσο όσο ο Δήμος Μινώα θα νιώθει ως... απατημένος σύζυγος σε σχέση με τις δεσμεύσεις ( αέρος των νυν αλλά και των προηγούμενων κυβερνώντων) για το πως εξασφαλίζεται ο κοινωνικός έλεγχος του νέου έργου, τόσο θα θα αναζητούνται ευθύνες για το ποιος φταίει για αυτό!

Δείτε τί έγραψε ο Μανόλης Φραγκάκης:

"Διαβάζοντας την ανακοίνωση του πρώην Δημάρχου κ. Ζ. Καλογεράκη και τα "κροκοδείλια" δάκρυα - σχετικά με τη μη συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης και Κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι - εύλογα διερωτάται κανείς γιατί η επί 9 χρόνια διοίκηση του στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας δεν οδήγησε στο να συμπεριληφθεί και αποτυπωθεί σαφώς, στη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο, η ex officio συμμετοχή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στο ΔΣ της ανωτέρω εταιρείας όπως και γιατί στην ανωτέρω σύμβαση - όταν αυτή καταρτιζόταν - η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν αντέδρασε και δεν διεκδίκησε ώστε: να διορθωθούν μια σειρά από παραλείψεις, λάθη και αστοχίες σε σχέση με τη θεσμική συμμετοχή και το ρόλο του Δήμου στο όλο έργο, να διασφαλιστούν τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα έπρεπε να λαμβάνει ο Δήμος, τόσο κατά την περίοδο κατασκευής όσο και την περίοδο λειτουργίας του έργου και εν τέλει να υπάρξει προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των κατοίκων αυτού, από την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου που αναδιατάσσει την παραγωγική και αναπτυξιακή λειτουργία του Δήμου;"

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ