Η απάντηση για τις «ηχηρές απουσίες», οι αιχμές και τα ερωτηματικά

Τι αναφέρει σε απάντηση του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, κ. Σπύρος Πασσάκος

Πρόσφατα το Cretalive αναφέρθηκε με σχόλιο του στη διεξαγωγή του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος στο Ηράκλειο και στις «ηχηρές» απουσίες που καταγράφηκαν, οι οποίες και σχολιάστηκαν στους κόλπους του λιμενικού σώματος τοπικά. Για παράδειγμα, σχολιάστηκε ευρέως η ηχηρή απουσία του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμη Δουβή. Υπήρξαν και άλλες σοβαρές απουσίες, υπήρξαν φυσικά και παρουσίες, όπως του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος που σπεύσαμε να την αναφέρουμε μεταξύ άλλων αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε, λίγη ώρα μετά την πρώτη ανάρτηση.

Σήμερα λάβαμε μία μακροσκελέστατη απάντηση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, κ. Σπύρο Πασσάκο, (ο οποίος είναι και διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος,  στην οποία παραθέτει τις δικές του θέσεις, με σαφείς  αιχμές, αποσπάσματα της οποίας θα παραθέσουμε παρακάτω, ως οφείλουμε για λόγους δεοντολογίας. «Οι απόντες από τις διεκδικήσεις εργαζομένων …βάλλουν κατά των εαυτών τους και όχι κατά του συνδικαλιστικού κινήματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως, μέσα από αυτή την μακροσκελή απάντηση ουσιαστικά επιβεβαιώνεται το πνεύμα της αρχικής δημοσίευσης του Cretalive όταν ευλόγως διερωτηθήκαμε: «Ας μας πει κάποιος τι συμβαίνει… Έχουμε χάσει επεισόδια;».

 «Και βεβαίως απορούμε, πώς οι όποιοι απόντες δικαιολόγησαν στον Αρχηγό τους την «ηχηρή απουσία» τους, έστω στους χώρους υποδοχής του συνεδρίου. Αν πάλι κάποιοι  είχαν άλλη πιο «σοβαρή» απασχόληση όπως τα «καζανέματα» ή τη συγκομιδή ελιάς ή θεώρησαν και αυτοπαρουσιάστηκαν ως δήθεν θύματα ή πράγματι θεώρησαν «ηχηρή την απουσία τους» και αποτυχία του συνεδρίου τη μη συμμετοχή τους ή θεώρησαν πιο σημαντικό να δηλώσουν, όπως είδαμε σε άλλη μετά φωτογραφία - δημοσίευση, την ίδια στιγμή που λάμβανε χώρα το συνέδριό μας, "Μια γροθιά ενάντια στο ψέμα, στον τραμπουκισμό και στη χειραγώγηση"...!!! ή θεώρησαν προσφορά τους στην λιμενική οικογένεια την επιθετική - προσβλητική συμπεριφορά τους σε μέλη του ΔΣ και μέλη της ΠΕΑΛΣ, κατά τυχαία συνάντησή τους σε κατάστημα εστίασης και η όποια στάση τους και συμπεριφορά τους απέτρεψε την ΠΕΑΛΣ να επισκεφτεί τη λιμενική αρχή και τα ΠΛΣ εθιμοτυπικά, αλλά και ουσιαστικά, αφήνουμε τα συμπεράσματα σε εσάς..!» αναφέρεται.

Τα προαναφερόμενα, κατά την κρίση μας,  υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει πρόβλημα και δικαίως διερωτηθήκαμε στο σχόλιο μας. Και όταν έχουμε να κάνουμε με δημόσια πρόσωπα και αξιώματα, έχουμε υποχρέωση  να θέτουμε ερωτηματικά και να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς που υπάρχουν στους κόλπους του Λιμενικού Σώματος σε τοπικό επίπεδο.

 

Δείτε επίσης

Ηράκλειο: με τόσες ηχηρές απουσίες, τι συμβαίνει τελικά;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ