Η δέσμευση του Αντιπροέδρου για τα σχολεία

Newsroom
Newsroom

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ενημέρωσε τον κ. Σχοινά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Αρκαλοχώρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σχοινά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό και του μίλησε για τις προσπάθειες που  καταβάλλονται, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Ο Δήμαρχος έθεσε ενώπιον του το μείζον ζήτημα των σχολείων που πρέπει να ανακατασκευαστούν και πιο συγκεκριμένα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και το Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, με τον κ. Σχοινά να δεσμεύεται να βοηθήσει ουσιαστικά, ώστε να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες.

Ειδικότερα, δεσμεύτηκε να συνομιλήσει άμεσα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και μάλιστα για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι μπορεί να συνδράμει σε αυτό το ζήτημα, είπε πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του έχει αναθέσει την ανακατασκευή δεκάδων σχολείων στην Ουκρανία και θεωρεί αδιανόητο να μην πράξει το ίδιο για τα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας!

Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκριση και τη θετική διάθεση ν’ ακούσει ουσιαστικά όσα του ανέφερε ο ίδιος ως προβλήματα μετά τον σεισμό, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής που διαχειρίζονται μία δύσκολη καθημερινότητα!

Διαβάστε επίσης:

Στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ