Ο Μ. Σχοινάς, το Αρκαλοχώρι, η πρόσκληση και η μαντινάδα

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε ειδική μνεία στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του

Μια ιδιαίτερη αναφορά στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο, και στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, επανέλαβε από το βήμα της εκδήλωσης την πρόσκληση που είχε απευθύνει λίγες ώρες νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στο Αρκαλοχώρι, στα μέλη του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα" για να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες. 

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν έκρυψε την εντύπωση που του προκάλεσε μια μαντινάδα που άκουσε από τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου και επισήμανε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του:

"Ελλάδα, Ευρώπη και Περιφέρεια μαζί θα κάνουμε ότι χρειάζεται έτσι ώστε το Αρκαλοχώρι να σταθεί στα πόδια του. Για του λόγου το αληθές επαναλαμβάνω την πολύ ωραία μαντινάδα που τραγούδησαν εκεί «και πάνω στα χαλάσματα σηκώσαμε κεφάλι και λέμε θα το χτίσουμε τ’ Αρκαλοχώρι πάλι». Ναι, θα το χτίσουμε λοιπόν!".

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive ότι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο Μαργαρίτης Σχοινάς συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου, είδε από κοντά την κατάσταση στην περιοχή ένα χρόνο μετά από τον καταστροφικό σεισμό και άκουσε τα αιτήματά τους. Ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα" επέδωσε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπόμνημα με όλα όσα πρέπει να γίνουν για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών της καταστροφής. 

Διαβάστε επίσης:

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Κρήτη με εξωστρέφεια κοιτάζει κατάματα στον πυρήνα της Ευρώπης

Στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στη Λότζια ο Μαργαρίτης Σχοινάς - Τι συζήτησε με τον Βασίλη Λαμπρινό

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ