Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!

Αποφασισμένη να λύσει το θέμα της μετακίνησης της λαϊκής στο δημοτικό ακίνητο

 

Την απόφαση να προχωρήσει με ή χωρίς την έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης – και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής – φέρεται να έχει λάβει  η δημοτική αρχή Ηρακλείου, αναφορικά με την εγκατάσταση της λαϊκής αγοράς της Αλικαρνασσού στο δημοτικό ακίνητο 18 στρεμμάτων, μπροστά από τις φυλακές.  

Το τελευταίο διάστημα το όλο θέμα έχει βαλτώσει, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Βασίλη Λαμπρινού, αντιδημάρχων και στελεχών του δήμου να βρεθεί κοινός τόπος και συμφωνία. Και αυτό επετεύχθη μετά και το πόρισμα της ομάδας εργασίας, η οποία είχε συσταθεί προκειμένου να συνθέσει απόψεις και να προτείνει τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να ληφθούν.

Για λόγους που δεν μπορούν να εξηγήσουν στη Λότζια, το αρχικό «ναι» του Υπουργείου έγινε «όχι» και τώρα διερευνούν με προσοχή αν μπορούν – νομικά – να προχωρήσουν χωρίς αυτή την έγκριση.

Ο Βασίλης Λαμπρινός, συγκαλεί σύσκεψη το μεσημέρι της Παρασκευής για το θέμα, με τη συμμετοχή των βουλευτών του νησιού και των επικεφαλής των παρατάξεων και αναμένεται να τους ζητήσει να επιβεβαιώσουν εκ νέου τη σύμφωνα γνώμη τους επί του θέματος ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ