Η κηδεία, η θετική στον ιό και η ανευθυνότητα

Η κηδεία, η θετική στον ιό και η ανευθυνότητα

Παρότι είχε πυρετό, παρότι έπρεπε να είναι σε καραντίνα πήγε και τους...κόλλησε

Πόση πια ανευθυνότητα; Ο συνωστισμός σε μια κηδεία, η παρουσία μιας γυναίκας θετικής στον ιό ήταν η αφορμή για τα τοπικά lockdown, για αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, που επέβαλε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας σε 5 χωριά, τέσσερα της Θήβας και ένα της Χαλκίδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες  δεκάδες άτομα, που προέρχονται από τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι των Θηβών και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκίδας είχαν παραβρεθεί την περασμένη Κυριακή σε κηδεία στο χωριό Μουρίκι. Σημειωτέον ότι με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιτρέπονται 20 άτομα στις κηδείες.

Μάλιστα  μια γυναίκα η οποία ήταν ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού και τελικά ανιχνεύθηκε θετική στον ιό, έσπασε την καραντίνα και πήγε με πυρετό στην κηδεία του συγγενικού της προσώπου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κατόπιν αυτών, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό σε οικισμούς του Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων, ενώ ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση περίπου 1.200 επαφών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση στην περιοχή και τόνισε ότι τα μέτρα ελήφθησαν προληπτικά χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο ο ιός έχει «περπατήσει» στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οσοι βρέθηκαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα έχει γίνει σύσταση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε καραντίνα, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ