Η Κρήτη, η Λομβαρδία και ο κορωνοϊός!

Έχουν γραφτεί πολλά και θα ειπωθούν ακόμα περισσότερα για τα όσα δραματικά ζει η Ιταλία με την εκατόμβη των νεκρών, αλλά και τα όσα γίνονται γενικότερα στην Ευρώπη με τους χιλιάδες θανάτους από τον κορωνοιό.

Ποια εξήγηση λογική μπορεί να δοθεί γιατί χάθηκε ...η μπάλα στην Ιταλία και ειδικά στην περιοχή της Λομβαρδίας; Υπήρξε κάποια τραγική συγκυρία που βοήθησε τον θανατηφόρο ιό να αναπτυχθεί; Και τι συγκρίσεις μπορεί να γίνουν με τη χώρα μας, που δείχνει,προς ώρας, να αντέχει;

Μιλώντας με ανθρώπους που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην κεντρική Ευρώπη, μας περιγράφουν πως σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η περίοδος των χειμερινών διακοπών που συνέπεσε με το σπριντ του κορωνοϊού σε περιοχές όπως η Βόρεια Ιταλία, η Ελβετία αλλά και η Αυστρία. Τα ψώνια στον πλούσιο Ιταλικό Βορρά, οι επισκέψεις χιλιάδων εκδρομέων στις Ιταλικές και Ελβετικές Άλπεις, οι μικρές αποδράσεις σε σαλέ, χιονοδρομικά κέντρα και οι αναρίθμητες μετακινήσεις που συνηθίζουν να κάνουν οι κεντροευρωπαίοι μες την καρδιά του χειμώνα, ήταν καταλυτικός παράγοντας να ξεφύγει το πράγμα!

Και μοιραία, λένε οι ίδιοι παράγοντες, καταλαβαίνουμε τι θα είχε συμβεί στην Κρήτη μας, μα και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αν η έξαρση του κορωνοϊού συνέβαινε μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο, με τους εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα! Πιθανότατα εμείς θα ήμασταν στη θέση της Ιταλίας!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ