Κακοκαιρία Ελπίδα: Η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή και προειδοποιεί!

Κακοκαιρία Ελπίδα: Η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή και προειδοποιεί!

Απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις άσκοπες μετακινήσεις στους ορεινούς όγκους όσο θα διαρκούν τα φαινόμενα

Η επικείμενη ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και την Κρήτη από το βράδυ του Σαββάτου, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, θέτει σε πλήρη επιφυλακή τις αρμόδιες αρχές στο νησί για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που ενδεχομένως προκύψουν από την σφοδρή κακοκαιρία

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, μέρα και νύχτα καθ' όλη τη διάρκεια των ακραίων φαινομένων. Την ίδια ώρα ωστόσο, στελέχη της απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις άσκοπες μετακινήσεις και τις εξορμήσεις στους ορεινούς όγκους τις ημέρες που οι χιονοπτώσεις θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

"Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για βόλτες στα χιόνια" λένε με έμφαση επισημαίνοντας τους πολύ σοβαρούς κινδύνους με τους οποίους μπορεί κανείς να βρεθεί αντιμέτωπος. 

Εξάλλου, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο του αποκλεισμού, ακόμη και του ατυχήματος και οι εφεδρείες των αρχών για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων θα πρέπει να είναι αρκετές.

"Όταν η κακοκαιρία περάσει" λένε ακόμη "τα χιόνια δεν θα λιώσουν αμέσως και οι βόλτες για χιονοπόλεμο θα είναι περισσότερο ευχάριστες και λιγότερο επικίνδυνες". 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ