"Μηδενική ανοχή στη βία στο χώρο του αθλητισμού"

"Μηδενική ανοχή στη βία στο χώρο του αθλητισμού"

Απαιτείται "μηδενική ανοχή στη βία στον αθλητισμό" τονίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου και  Αντιπρόεδρος Ε.Α.Κ.Η Εύα Σημαιάκη με φόντο τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και τις υπόλοιπες καταγγελίες αθλητριών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η δήλωσή της: 

|"Στον αθλητισμό, χώρο εξάσκησης του σώματος και του πνεύματος, καλλιέργειας της άμιλλας και της ψυχικής ευγένειας, όσο και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων, απαιτείται μηδενική ανοχή στην βία. Η κακοποίηση και η παρενόχληση πρέπει να καταγγέλλονται, να εντοπίζονται αποτελεσματικά, αποφεύγοντας  την ενοχοποίηση του θύματος, την καχυποψία εναντίον του και την ατιμωρησία του θύτη. 

Οι παραπάνω ενέργειες, διαδικασίες και δράσεις θα λειτουργήσουν και ως δευτερογενής πρόληψη.

Ως προς την πρωτογενή πρόληψη, οι θεσμοί της πολιτείας και του αθλητισμού καθώς και η οικογένεια, οφείλουμε να συνδράμουμε στην ενδυνάμωση της πρωσοπικότητας των παιδιών  και στην προστασία τους, χωρίς φόβο και δυσπιστία για τον αθλητισμό.

Τέλος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ενηλίκων θα συμβάλει στην αποτροπή της αποσιώπησης, απόκρυψης και συγκάληψης των περιστατικών βίας, εκφοβισμού ή χειραγώγησης, στον αθλητικό κόσμο. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με τις πρόσφατες δράσεις αλλά και κυριως με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις,  έχει δώσει ήδη ουσιαστικά δείγματα αποφασιστηκότητας  προς την κατεύθυνση αυτή" 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ