Ο σύζυγος της Ράικου, το πόρισμα και οι αντιδράσεις

Ο σύζυγος της Ράικου, το πόρισμα και οι αντιδράσεις

Θεωρεί...στημένη την υπόθεση

Αντέδρασε ο σύζυγος της Ράικου. Και μιλάει για υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό του, τέως  εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου  ο κ. Λάζαρος Καρνέσης τη διαβίβαση στοιχείων από τη σημερινή εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τον   τέως αναπληρωτή υπουργό  Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λάζαρου Καρνέση έχει ως εξής :

«Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευση μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς  στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS, στοιχεία που αφορούν γιατρό, ο οποίος είναι σύζυγος εισαγγελέως

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ  που διαπίστωσε ότι υπήρξε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το Δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς.

Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση NOVARTIS η οποία είναι διευρυμένη και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Η επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε τη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου μα συσχετιστεί με το φάκελο της NOVARTIS. Παράλληλα κρατάει αντίγραφο προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

 

Το πόρισμα

 

Στο πόρισμα της υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι ο σύζυγος της κ. Ράικου, από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5, με αποτέλεσμα να ζημιώσει το Δημόσιο κατά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία πρωτοδικών, η οποία με τη σειρά της το διαβίβασε στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση Novartis, η οποία είναι διευρυμένη και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Η επικεφαλής εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε τη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να συσχετιστεί με τον φάκελο της NOVARTIS, ενώ ο σύζυγος της κ. Ράικου, θα ελεγχθεί ποινικά για τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, απάτης και παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ αναφέρει στο πόρισμά της ότι:

- Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο συνταγογράφων γιατρός δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα.

- Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρείες.

- Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση διατάξεων του ΕΟΠΥΥ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ