Οι αξιολογήσεις, το Βενιζέλειο και τα προσχήματα

Γιατί ενώ είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το νόμο κωλυσιεργούν;

 

Πολλά ακούγονται για τις αξιολογήσεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι πραγματικά συνέβη όλο αυτό το διάστημα. Στις 7/12/2022 Δημοσιεύτηκε νόμος στο οποίο η Κυβέρνηση ζητά να γίνει αξιολόγηση των υπευθύνων των Κλινικών μετά την παρέλευση τριετίας από τη ανάληψη καθηκόντων τους, με ευθύνη του διοικητή του νοσοκομείου, χωρίς καθυστέρηση.

Το υπόβαθρο πίσω από αυτό είναι ότι θέλει να υπάρχει συνεχής εξέλιξη στα στελέχη που διοικούν τις κλινικές και να μπορεί να επιλέγει τους καλύτερους με βάση ένα σύνολο κριτηρίων και όχι την επετηρίδα μόνο. Ενώ υπάρχει το σχέδιο η διοίκηση αδρανεί. Μετά από έγγραφα που έχουν γίνει προς τη διοίκηση και γνωμάτευση της Νομικής υπηρεσίας ότι αυτή η αξιολόγηση πρέπει να γίνει άμεσα ( χωρίς καθυστέρηση ορίζεται ) με ευθύνη του διοικητή (μετά από εισήγηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ) δεν έχει προχωρήσει ακόμη.

Μαθαίνω ότι σε πρώτη φάση (3 μήνες μετα την δημοσίευση του νόμου) στάλθηκε ένα mail  (μη δεσμευτικό φυσικά αφού δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου) και σε δεύτερη φάση στάλθηκε ένα σημείωμα (από Διοίκηση προς ιατρική Υπηρεσία) να προχωρήσει την αξιολόγηση μέσα σε ‘’εύλογο ‘’ χρονικό διάστημα!

Σε προηγούμενες περιπτώσεις στο παρελθόν και σε άλλες διοικήσεις, η συνήθης πρακτική ήταν να ζητηθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων εντός πέντε ημερών και η απόφαση λαμβανόταν μέσα σε μία εβδομάδα, για να υπάρχει ομαλή λειτουργία των κλινικών άμεσα.

Η Διοίκηση και η Ιατρική Υπηρεσία ( ορισμένη από τη Διοίκηση ) αδρανεί και αρνείται να εφαρμόσει τον Νόμο προσβάλλοντας και το πνεύμα του νόμου και την ουσία του Νόμου. Πρέπει μάλλον να ξεκαθαρίσουν γιατί το κάνουν. Δεν μπορούν να κάνουν αξιολόγηση; Αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο;  Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;

Καλύπτονται πίσω από το προ-προεκλογικό κλίμα για να μην κάνουν αξιολόγηση , σε ένα εσωτερικό θέμα του Νοσοκομείου.

Γιατί η 7η ΥΠΕ ως προϊσταμένη αρχή, ενώ έχει ενημερωθεί με έγγραφο, δεν ενεργεί για την εφαρμογή του Νόμου;

"Πως μπορεί κάποιος να λαμβάνει από αυτό το κράτος δικαιοσύνη και πως μπορεί να αισθάνεται ότι ο νόμος και η εφαρμογή του είναι ίδια για όλους; Αξίζει τελικά να προσπαθείς και να εξελίσσεσαι μέσα σε αυτό το κράτος και αυτές τις μεθοδεύσεις ; Η Κυβέρνηση που τόσο κόπτεται για τη αξιολόγηση τι λέει για τις πρακτικές των στελεχών που η ίδια έχει διορίσει;" έλεγαν χθες γιατροί

Οι πρακτικές εκείνων που δεν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία , γιατί δεν έχουν προσόντα και γνωρίζουν ότι θα χάσουν την θέση του είναι οι γνωστές παλαιοκομματικές. Πιέσεις στην διοίκηση ότι θα την κατηγορήσουν για κομματικές κρίσεις προεκλογικά . Γνωρίζουν βεβαίως ότι μπορούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη αν αδικηθούν αλλά ξέρουν ότι το πρόβλημά τους είναι η έλλειψη προσόντων και όχι η αναξιοκρατία. Η δικαιοσύνη δεν είναι επιλογή για αυτούς. Μόνο το να μην γίνει η κρίση- αξιολόγηση είναι!

Δείτε τα θέματα και τα άρθρα:

νομος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ