Ούτε ... να το ήξεραν!

Επερώτηση κατέθεσαν πριν λίγες μέρες οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την τραγική κατάσταση της πυροπροστασίας σε όλη την Κρήτη.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεταν επερώτηση για τις ελλείψεις στην πυροπροστασίας στην Κρήτη, κρούωντας καμπανάκι μάλιστα συγκεκριμένα για το δήμο Αγίου Βασιλείου (Δείτε ΕΔΩ).

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΤΕ Ρεθύμνου για την πυρκαγιά στον Δ. Αγίου Βασιλείου αναφέρεται στις πυρκαγιές που για άλλη μια φορά καταστρέφουν το νότιο Ρέθυμνο και ζητά καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση, μέτρα και έργα αντιπυρικής προστασίας αλλά και ενίσχυση της Πυροσβεστικής και των κατά τόπους κλιμακίων με προσλήψεις και εξοπλισμό.

Η ανακοίνωση 

Για άλλη μία φορά, οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Βασιλείου, βλέπουν τις περιουσίες τους, το βιός τους και το φυσικό κάλλος της περιοχής να καταστρέφεται από πυρκαγιές. Δεν είναι η πρώτη φορά , που οι συγκεκριμένες περιοχές τυλίγονται στις φλόγες, παρόλα αυτά, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο πρόβλεψης και αντιπυρικής προστασίας, σε μία περιοχή που είναι γνωστή για τις μεγάλες ταχύτητες των ανέμων. Αυτή την φορά, κινδύνεψαν άμεσα χωριά και εγκλωβίστηκαν οι κάτοικοί τους.

Αυτή την στιγμή, επείγον ζήτημα είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δίνουν την μάχη με τις φλόγες, με όλα τα απαραίτητα επίγεια και εναέρια μέσα, ώστε να εκλεχθεί το καταστροφικό μέτωπο και να μην θρηνήσουμε θύματα.

Για αυτό και από την πρώτη στιγμή, στελέχη του ΚΚΕ βρίσκονται στο μέτωπο , με επικεφαλής τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακό σύμβουλο. Τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είναι στην διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ο λαός της περιοχής, χρειάζεται να παλέψει και μετά την φωτιά για :

  • Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100%.
  • Επαρκή μέτρα και έργα αντιπυρικής προστασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των κατά τόπους Κλιμακίων, πλήρη εξοπλισμό , σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα.

 

Δείτε επίσης:

Ελιές, μελίσσια, πρόβατα και χορτολιβαδική έκταση αποτέφρωσαν οι φλόγες στο νότιο Ρέθυμνο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη και σε ακόμη 4 περιφέρειες της χώρας!

Ολονύχτια η τιτάνια μάχη με τις φλόγες στο νότιο Ρέθυμνο: Εκκενώθηκαν οικισμοί

Πρώτες βοήθειες δέχθηκε ο Γ. Ταταράκης και επέστρεψε στο πύρινο μέτωπο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ