Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα για την κατάθεση πρόταση μομφής

Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα για την κατάθεση πρόταση μομφής

Αιφνιδιάστηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κ.Ο του κόμματος - Ποιους ενημέρωσε πρώτους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ελάχιστοι, λένε οι πληροφορίες, ήταν εκείνοι που γνώριζαν την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης, τη δεδομένη χρονική συγκυρία, με αιχμή τα μείζονα προβλήματα που προκάλεσε η διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας "Ελπίδα".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε εκτάκτως το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και τους εξέθεσε τα επιχειρήματά του σχετική με την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση μομφής, επισημαίνοντας ότι "τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή".

Στην έκτακτη αυτή σύσκεψη του προεδρείου της Κ.Ο συμμετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι αμέσως συμφώνησαν με τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι ζητήθηκε απόλυτη εχεμύθεια από τα στελέχη του κόμματος, η οποία όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος τηρήθηκε, καθώς από την κατάθεση της πρότασης μομφής που ακολούθησε αιφνιδιάστηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, τώρα το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η σφοδρή αντιπαράθεση στη βουλή, στο πλαίσιο της διαδικασίας που ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής θα κινηθεί σε τρεις άξονες αιχμής:

  • τη διαχείριση της πανδημίας
  • τη διαχείριση της κακοκαιρίας "Ελπίδα"
  • τη διαχείριση της ακρίβειας που προκαλεί η ενεργειακή κρίση

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν για να μην πούμε ότι θεωρούν δεδομένη τη στήριξη της πρότασης μομφής από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής: Αύριο το απόγευμα ξεκινά η διαδικασία στη βουλή

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση μομφής που έκανε ο Τσίπρας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ