Το σκληρό lockdown στο Παλαίκαστρο και οι μικροκομματικές ανησυχίες

Το σκληρό lockdown στο Παλαίκαστρο και οι μικροκομματικές ανησυχίες

Ξαφνικά ορισμένοι έβαλαν θέμα...να αλλάξουν και τα πρωτόκολλα για τα τεστ και την καραντίνα

Σε διάφορες περιοχές της χώρας είχαμε τοπικά lockdown , όπως ήταν φυσικό ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις, σε ορισμένες περιοχές ήταν και πολλές οι μέρες , οι άνθρωποι κουράστηκαν.

Το σοκ για την Κρήτη ήταν μεγάλο όταν ανακοινώθηκε η τοπική σκληρή καραντίνα στο Παλαίκαστρο Σητείας αφότου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά και δεκάδες κρούσματα. Μια καραντίνα που οφείλεται στην απερισκεψία ορισμένων καθώς από την πρώτη στιγμή φάνηκε, όπως έγραψε το cretalive, ότι η ανεύθυνη στάση ("δουλεύω κι έχω επαφές με άτομα ενώ έχω συμπτώματα"!) κατέστησε ιική πυριταδαποθήκη την περιοχή!

Και φτάσαμε στην καραντίνα αφού πραγματικά ο ΕΟΔΥ και η κινητή του μονάδα κινήθηκε γρήγορα και εντόπισαν τη διασπορά με πολλά τεστ που έγιναν.  Όλοι πλέον έχουν το νου τους , από το δήμο Σητείας μέχρι τον τελευταίο πολίτη, να μην επεκταθεί η διασπορά, να μην ξεφύγει τελείως ο ιός. Όλοι; Πλην Λακεδαιμονίων! Διότι ναι υπάρχουν κι εκείνοι που βρίσκουν ευκαιρία να δημιουργήσουν ζητήματα, για μικροκομματικά συμφέροντα ή δικές τους εμμονές. Να ζητούν περισσότερα τεστ, να ζητούν τεστ για όλο τον πληθυσμό- κάτι που δεν το κάνει ο ΕΟΔΥ. Και το γνωρίζουν.

"Δεν μπορούν να μπαίνουν όλα μαζί, τα θετικά κρούσματα και τα αρνητικά" έφτασαν στο σημείο να πουν! Λες και...καραντίνα ή lockdown σημαίνει...βγαίνουμε έξω και σουλατσάρουμε! Θέλουμε τεστ για να βγούμε αρνητικοί και να...μείνουν μέσα όσοι είναι θετικοί! Απίστευτα πράγματα για μια περιοχή που οι άνθρωποί της έχουν και γνώση και άποψη για το τι συμβαίνει. Και μέχρι τώρα η περιοχή είχε δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και γι αυτό είχε τόσο λίγα κρούσματα μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι τώρα...

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ