Στο Γηροκομείο Ηρακλείου... προσέχουν για να έχουν!

Στο Γηροκομείο Ηρακλείου... προσέχουν για να έχουν!

Από τον Φεβρουάριο ξεκίνησε προμήθεια υγειονομικού υλικού και έγινε ενημερωτική εκστρατεία στους τροφίμους

Ειδική έκκληση για την προστασία των ηλικιωμένων έκανε τις προάλλες ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μόνο που στο Γηροκομείο Ηρακλείου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού είναι ενάμιση μήνα... πιο μπροστά από τον αγαπητό λοιμωξιολόγο, καθώς ξεκίνησαν να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για τον Covid-19 πολύ πριν ο φονικός ιός έρθει και προς τα μέρη μας...

Ήδη από τον Φλεβάρη, όπως μας είπε ο Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Καλλέργης, έγιναν μαζικές προμήθειες μασκών, αντισηπτικών και προστατευτικών γυαλιών. Ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία προς τους 88 τροφίμους, αλλά και τους επισκέπτες οι οποίοι εισέρχονταν με μάσκα!

Αποκτήθηκαν επίσης 10 ιονιστές, οι έξοδοι περιορίστηκαν, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Μέχρι που επήλθε η αναγκαστική μα και πολύτιμη για την υγεία καραντίνα.

Οι πόρτες έκλεισαν, κι όπως μας είπε ο κ. Καλλέργης, τις πρώτες μέρες εκείνοι που δυσκολεύτηκαν περισσότερο ήταν οι πιο... κοινωνικοί τρόφιμοι, όπως ένα κύριος που συνήθιζε να βγαίνει μία φορά την εβδομάδα για να τρώει με φίλους του.

Η περήφανη και σοφή τρίτη ηλικία όμως ξέρει από θυσίες, έχει (κι αν έχει) εντρυφήσει σ’ αυτές.

Το κοινό καλό προέχει και (πρέπει να) υπερέχει στο τέλος, κι έτσι το τελευταίο δεκαήμερο όλοι οι τρόφιμοι προσαρμόστηκαν απόλυτα και αγόγγυστα στη νέα πραγματικότητα. Να μην ξεχνάμε βεβαίως και τους εργαζόμενους, που δεν σταματούν να απαντούν σε κλήσεις συγγενών, οι οποίοι θέλουν να έρθουν σε τηλεφωνική επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ