Στο πλευρό των συμβασιούχων η Μαρία Καναβάκη - Τι απαντά στο δημοσίευμα του Cretalive

Απόφαση υπέρ των εργαζομένων, έχει λάβει και το δημοτικό συμβούλιο

Χωρίς αστερίσκους, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη, τάσσεται στο πλευρό των χιλιάδων συμβασιούχων οι οποίοι δίνουν "μάχη" για την μονιμοποίηση τους.

Όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες και στο νομό Ηρακλείου, περιμένουν με τεράστια αγωνία την εκδίκαση, την ερχόμενη Παρασκευή, των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει, κατά καιρούς, προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους.

Περισσότεροι από 650 συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε ειδικότητες όπως Υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Νεκροταφείου καθώς και σε Διοικητικές Υπηρεσίες διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου εφόσον «εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», όπως σημείωσε στο Cretalive ο κ. Μιχάλης Καρασάββας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου κι εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Από την πλευρά της η Μαρία Καναβάκη χαρακτηρίζει ως «σημαντική απώλεια» το ενδεχόμενο οι συμβασιούχοι να χάσουν την δουλειά τους ενώ ξεκάθαρα υπογραμμίζει ότι «είμαστε δίπλα στον αγώνα αυτόν, των ανθρώπων».

Επίσης η ίδια αναφέρει ότι «έχουν πλήρως ενταχθεί στο δημοτικο μας μηχανισμό και έχουν αποκτήσει δεξιότητες και εξειδίκευση. Οι υπηρεσίες τους είναι πολύτιμες στον υποστελεχωμένο δήμο μας».

«Σε κάθε περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση να σταθούμε δίπλα τους όμως πρέπει πέρα από τη δικαστική οδό να βρεθεί νομοθετική λύση του ζητήματος» - καταλήγει η κ. Καναβάκη.

 

 

Δείτε επίσης:

Στο "κόκκινο" η αγωνία για χιλιάδες συμβασιούχους - Η κρίσιμη δικαστική "μάχη"!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ