Θα μπει επιγραφή με το όνομα της Λ. Μενδώνη στην Ακρόπολη;

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η πληροφορία που επί του παρόντος δεν διαψεύδεται

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι στην Ακρόπολη πρόκειται να αναρτηθεί πινακίδα με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και μέχρι στιγμής ούτε διαψεύδεται αλλά ούτε και επιβεβαιώνεται. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας η ανάρτηση της πινακίδας θα αφορά στη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση για την κατασκευή και τοποθέτηση ανελκυστήρα πλαγιάς στον βράχο της Ακρόπολης, για τον φωτισμό του μνημείου αλλά και για τις αμφιλεγόμενες τσιμεντροστρώσεις. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής που θα έχει διαστάσεις τουλάχιστον 70Χ40 εκατ. προβλέπεται στη σύμβαση της δωρεάς και θα επισημαίνεται ότι το εν λόγω έργο που μνημονεύεται με τον τρόπο αυτό έγινε επί των ημερών της Λίνας Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, δεδομένου ότι αν πράγματι τοποθετηθεί μια τέτοια πινακίδα θα είναι πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά χρονικά, καθώς επιγραφές χορηγών δεν τοποθετούνται σε αρχαιολογικούς χώρους. 

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που παραλληλίζουν το γεγονός με τη δραστηριότητα της Μελίνας Μερκούρη για την Ακρόπολη, τα Γλυπτά του Παρθενώνα και φυσικά το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς δεν έχει αναρτηθεί πουθενά πινακίδα που να αναφέρεται στις προσπάθειες, τους αγώνες και το όραμά της.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ