Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Δεν υπήρξαν ανακοινώσεις στην τακτική ενημέρωση

Με αγωνία περίμενε ο εμπορικός κόσμος και η εκπαιδευτική κοινότητα την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Υγείας, για την ανακοίνωση των ημερομηνιών επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και των σχολείων. Ωστόσο οι πολυπόθητες δηλώσεις δεν έγιναν.

Αντ' αυτού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι οι αποφάσεις για τα σχολεία, το λιανεμπόριο και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ζήτημα που επίσης απασχολεί τους πολίτες, θα τεθούν επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως η επαναλειτουργία των σχολείων με πιθανότερη ημερομηνία την 5η Απριλίου για τις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου με την αρχή να γίνεται από τα μικρά καταστήματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής χωρίς όμως να υπάρξει ψηφοφορία και άρα σχετική εισήγηση προς την κυβέρνηση.

Οι λοιμωξιολόγοι, πριν πάρουν την οριστική τους απόφαση θέλουν να αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τη σταδιακή επαναφορά δραστηριοτήτων.  Ετσι, θα αποφασίσουν την επόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου και μέχρι τότε... υπομονή!

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς αποφάσεις για λιανεμπόριο η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων - 5 Απριλίου το άνοιγμα των σχολείων

Ποιες περιοχές της Κρήτης παραμένουν στο "βαθύ κόκκινο"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ