Νηστίσιμο κέικ "τσουνάμι" με φυστικοβούτυρο

Νηστίσιμο κέικ "τσουνάμι" με φυστικοβούτυρο

Δείτε τα υλικά της συνταγής και πώς θα την εκτελέσετε

Τη συνταγή για ένα εντυπωσιακό και λαχταριστό νηστίσιμο κέικ "τσουνάμι" με φυστικοβούτυρο παρουσίασαν στην εκπομπή τους Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερός Κατσούλης.

Για την υλοποίηση της συνταγής θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Για τη βάση του κέικ: 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 440 γρ. καστανή ζάχαρη, 70 γρ. κακάο, 1 κ.γ. baking powder, 2 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1/3 κ.γ. αλάτι, 2 βανίλιες, 3 κ.σ. μηλόξιδο, 240 γρ. ηλιέλαιο, 530 γρ. χλιαρό νερό.

Υλικά για τη γέμιση και τη σύνθεση: 350 γρ. φυστικοβούτυρο, 180 γρ. μέλι ή σιρόπι καραμέλας, 120 γρ. μαργαρίνη ή vegan βούτυρο, 80γρ. καυτό νερό, 100 γρ. κουβερτούρα.

Υλικά για την κρέμα tsunami: 350 γρ. κουβερτούρα, 240 γρ. γάλα σόγιας με γεύση βανίλια, 100 γρ. φιστίκι τριμμένο

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ