Οι καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης των ζυμαρικών

Newsroom
Newsroom

Για να αποθηκεύσετε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στο καταψύκτη, απλώς τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σακούλα και αφήστε λίγο χώρο για να απλωθούν τα μακαρόνια όταν παγώσουν.

Τα μακαρόνια είναι ένα είδος ζυμαρικού που αποτελεί βασικό συστατικό για πολλές συνταγές. Τα ζυμαρικά αν αποθηκευτούν σωστά μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα μακαρόνια στην κουζίνα σας

Σε κλειστή συσκευασία
Τα μακαρόνια που δεν έχουν ανοιχτεί, μπορούν να αποθηκευτούν σε δροσερό και ξηρό μέρος, για έως και 2 χρόνια. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τη συσκευασία σφραγισμένη για να προστατεύσετε τα ζυμαρικά από την υγρασία και τα έντομα.

Σε αεροστεγές δοχείο
Μόλις ανοιχτεί η συσκευασία, τα μακαρόνια πρέπει να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο, για να διατηρηθούν φρέσκα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο βάζο, ένα πλαστικό δοχείο ή μια επανασφραγιζόμενη σακούλα. Στην πρώτη περίπτωση, το δοχείο αποθήκευσης είναι προτιμότερο να είναι μεγάλο για υπάρχει χώρος ανάμεσα στα μακαρόνια, ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν.

Στο ψυγείο ή σε καταψύκτη
Τα μαγειρεμένα μακαρόνια μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για 3-5 ημέρες ή στον καταψύκτη για 2-3 μήνες. Για να αποθηκεύσετε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στο ψυγείο, απλώς τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σακούλα.

Για να αποθηκεύσετε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στο καταψύκτη, απλώς τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σακούλα και αφήστε λίγο χώρο για να απλωθούν τα μακαρόνια όταν παγώσουν.

Συμβουλές για την αποθήκευση των ζυμαρικών
– Αποθηκεύστε τα μακαρόνια σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος. Η θερμότητα και η υγρασία μπορεί να προκαλέσουν αλλοίωση των ζυμαρικών.
– Αποφύγετε να αποθηκεύετε τα μακαρόνια σε σημείο όπου θα είναι εκτεθειμένα στο ηλιακό φως. Το ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των ζυμαρικών.
– Μην αποθηκεύετε τα μακαρόνια σε πλαστικό σακουλάκι που δεν είναι αεροστεγώς κλειστό. Η υγρασία μπορεί να εισχωρήσει στο σακουλάκι και να προκαλέσει αλλοίωση των ζυμαρικών.
– Ελέγξτε τα μακαρόνια τακτικά για τυχόν σημάδια αλλοίωσης. Εάν τα μακαρόνια εμφανίσουν σημάδια μούχλας ή υγρασίας, πρέπει να πεταχτούν.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ