Ριζότο μανιταριών

Newsroom
Newsroom

Για να τους εκπλήξετε όλους στο τραπέζι

Δείτε τη συνταγή για ένα μοναδικό ριζότο μανιταριών!

Υλικά

  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ή όσο χρειάζεται
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια portobello, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

 

Βήμα 1

Ζεστάνετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 2

Ζεστάνετε, επίσης, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια πορτομπέλο και τα λευκά μανιτάρια- μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και τα υγρά τους σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3

Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ρύζι- μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το ρύζι να καλυφθεί από το λάδι και να αποκτήσει χλωμό, χρυσαφί χρώμα, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίξτε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το ρύζι. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και το ρύζι να είναι τρυφερό, αλλά σταθερό στο δάγκωμα, περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Βήμα 5

Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τα μανιτάρια και τα υγρά τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ