Σαλιγκάρια στιφάδο, ένας εξαιρετικός κρασομεζές

Newsroom
Newsroom

Ειναι φοβερός κρασομεζές αυτά τα σαλιγκάρια με τα μελωμένα κρεμμυδάκια και την πυκνή, πεντανόστιμη σαλτσούλα.

Δείτε μια μοναδική συνταγή για σαλιγκάρια στιφάδο.

45' προετοιμασία

1 ώρα και 15' μαγείρεμα

Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

 

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σαλιγκάρια στιφάδο, ξεκινάμε τσιγαρίζοντας σε μια κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μικρά και μεγάλα, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, τα φέρνουμε μια βόλτα μέσα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας ωστόσο να μη στεγνώσουν και κολλήσουν.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό.
  5. Σκεπάζουμε τα σαλιγκάρια με όσο ζεστό νερό χρειάζεται ώστε να τα καλύπτει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Θα πρέπει να μείνουν με μια πυκνή σαλτσούλα.
  6. Τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.

Πηγή: gastronomos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ