Τσουρέκια με επικάλυψη σοκολάτας

Τσουρέκια με επικάλυψη σοκολάτας

Από τον Λάμπρο Βακιάρο

Υλικά για τα τσουρέκια: 280 γρ. νερό, 170 γρ. γάλα, 80 γρ. μαγιά νωπή ή 18 γρ. ξηρή, 8 γρ. μαχλέπι, 8 γρ. μαστίχα, 3 γρ. κάρδαμο, 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 4 μεσαία αυγά + 1 για το άλειμμα, 1 πρέζα αλάτι, 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι κοσκινισμένο, 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, αμύγδαλό φιλέ για το γαρνίρισμα. Υλικά για την επικάλυψη και το κροκάν φουντουκιού (για 2 τσουρέκια): 100 γρ βούτυρο αγελάδος, 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, 400 γρ. φουντούκια, 300 γρ. ζάχαρη.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ