Vegan tacos με τορτίγιας απο αμπελόφυλλα!

Φτιάξτε τα γρήγορα και εύκολα

Αγαπημένα τάκος σε διαφορετικές τορτίγιας από αμπελόφυλλα δημιουργούν ένα δροσερό ορεκτικό για την περίοδο της νηστείας ή και την δίαιτας εν όψει καλοκαιριού.

Υλικά

  • 200 γρ βρασμένα μικρόσπερμα μαύρα βιοιλογικά φασόλια
  • 50 γρ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 50 γρ ντοματίνια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 μέτρια ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρό αγγούρι Κνωσού ξεσπόριασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμος
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αμπελόφυλλα σε άλμη

Αγαπημένα τάκος σε διαφορετικές τορτίγιας από αμπελόφυλλα δημιουργούν ένα δροσερό ορεκτικό για την περιόδο της νηστείας ή και την δίαιτας εν όψει καλοκαιριού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να αποκτήσουν μια μέτρια σκληρή υφή και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η γεύση από όλα τα υλικά και και τοποθετούμε το αβοκάντο, ψήνουμε σε πλατό ( τηγάνι) με ελάχιστο ελαιόλαδο τα αμπελόφυλλα και σερβίρουμε το μίγμα της δροσερής σαλάτας σαν γέμιση.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Πηγή: olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ