19 κρούσματα στον "Άγιο Σάββα" - Κλείνει η Β' Παθολογική - Ογκολογική

19 κρούσματα στον "Άγιο Σάββα" - Κλείνει η Β' Παθολογική - Ογκολογική

Ανησυχία προκαλούν τα νέα στοιχεία για το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, αρχικά επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε ιατρούς της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής. Εκτοτε ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση απολύμανσης όλων των χώρων και εκτεταμένης ιχνηλάτησης στη Β’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική, στη Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική, σε υγειονομικό προσωπικό και σε νοσηλευόμενους.

Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν συνολικά 19 κρούσματα κορωνοϊού στον «Αγιο Σάββα». Πρόκειται για 15 άτομα του προσωπικού και 4 νοσηλευόμενους ασθενείς. Κατά τις ίδιες ασφαλείς πηγές, οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον.
Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό. Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».


Κανονικά οι χημειοθεραπείες -Rapid tests στο προσωπικό

Η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική του «Αγίου Σάββα» συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. Η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική, ωστόσο, αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, ενώ όλο το προσωπικό -1.200 άτομα- υποβάλλονται σε rapid tests.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ