Αίρεται η ασυλία του Π. Πολάκη
Με ψήφους 8 υπέρ και 2 κατά
Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά τις δύο δικογραφίες για το πρόσωπό του που εστάλησαν στη Βουλή εισηγήθηκε την Τετάρτη η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες 8 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ και δύο κατά ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής στον οποίο αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί ο εγκαλούμενος για την παροχή εξηγήσεων.
Η πρώτη δικογραφιά κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας. Ο πρώην υπουργός τηλεφώνησε στον μεγαλοτραπεζίτη λίγο πριν εξεταστεί η υπόθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα με το μεγάλο καταναλωτικό δάνειο που έλαβε από την Attica Bank. Εκείνη η συνομιλία διέρρευσε δίχως την συναίνεση του κ. Στουρνάρα σε Μέσο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση.
Ο δεύτερος φάκελος κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.
- Συναντήσεις Ρίκερ με Κ. Ζέρβα και Μητροπολίτη Άνθιμο
- Θεσσαλονίκη: Έκρυβε πάνω από τρία κιλά ηρωίνη στο διαμέρισμά της
- ΔΕΘ χωρίς τσιγάρο, για 2η συνεχή χρονιά!