Γ. Οικονόμου: 7 δωρεάν τεστ σε όσους μαθητές κάθονται κοντά σε κρούσμα

Γ. Οικονόμου: 7 δωρεάν τεστ σε όσους μαθητές κάθονται κοντά σε κρούσμα

«Ένα την ημέρα»

Η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας για πιθανές ανατιμήσεις, είπε στην αρχή της ενημέρωσης ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ αναφέρθηκε σε νέο οικονομικό σύστημα με μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις και πρόσβαση νέων ανθρώπων.

«Οι πολιτικές μας αποδίδουν και αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα κατά την πανδημία, ήρθε η ώρα να αποδώσουμε όσα στερήθηκαν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.

Από τη μια με δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων της προστασίας από τον κορονοϊό η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών για τις ενδεχόμενες πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά, αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο εθνικό σχέδιο κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι η σωτηρία του Περιβάλλοντος είναι όρος επιβίωσης και οικονομικής ευημερίας.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν πρόκειται για παροχές από χρήματα που δεν υπάρχουν ούτε για υπερφορολόγηση. «Η υποστήριξη στηρίζεται στην ανάπτυξη που καταφέραμε, στην εξωστρέφεια, στις δουλειές που άνοιξαν», είπε και πρόσθεσε: «Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Από την άλλη η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι»υ.

Στα σχολεία όπως είπε στη συνέχεια, έγινε «το πρώτο αποφασιστικό βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα και τα ίδια τα παιδιά έδωσαν απάντηση σε όσους μεμψιμοιρούν».

«Η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική των ανοικτών σχολείων ενώ κάποιοι αντιμετωπίζουν μίζερα και στενόμυαλα την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν βρήκαν μια κουβέντα για να ενθαρρύνουν για τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

«Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές -εκτός των εμβολιασμένων- θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα εκείνη, δωρεάν. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού είναι επιλογή διαθέσιμη, απάντησε ο κ. Οικονόμου στην πρώτη ερώτηση που δέχτηκε από τους πολιτικούς συντάκτες.

«Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στην εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν για να εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία στην εκπαίδευση, να αναχαιτίσουμε την επέλαση του κορονοϊού. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι μία επιλογή που είναι διαθέσιμη ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού των εμβολιασμών. Αυτή τη στιγμη δεν υπάρχει κάτι άμεσο, αυτό που υπάρχει είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα που ισχύουν», πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά»

«Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας ανοίγουμε τολμηρό και αποφασιστικό βήμα. Οι πολιτικές μας αποδίδουν. Το εθνικό κεκτημένο που δημιουργήσαμε με σώφρονα και λελογισμένη διαχείριση το μετατρέπουμε σταδιακά σε κοινωνικό πλεονέκτημα. Το δίνουμε, το κάνουμε προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες. Με δικαιοσύνη και με ταχύτητα.

Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορονοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν.

Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά, τη γενιά που καλείται να διαμορφώσει μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αλλάζει. Δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε στους νέους τι θα κάνουν. Δημιουργούμε με το πλέγμα οικονομικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών μας το πλαίσιο για να κάνουν ό,τι ονειρεύονται. Ό,τι θέλουν», δήλωσε ο Γ. Οικονόμου.

Πηγή: Ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ