Καταστροφές από τη μεγάλη πυρκαγιά σε καπναποθήκες στο κέντρο της Ξάνθης

Καταστροφές από τη μεγάλη πυρκαγιά σε καπναποθήκες στο κέντρο της Ξάνθης

Η μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς την παλιά καπναποθήκη, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα πέριξ της καπναποθήκης καθώς και σε μπαλκόνια των παρακείμενων πολυκατοικιών

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε εθχές το πρωί σε καπναποθήκη στην Ξάνθη. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανή πολυκατοικία, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με το χρόνο προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Στην πόλη επικράτησε αγωνία καθώς είχε καλυφθεί από πυκνούς μαύρους καπνούς.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Ξάνθης, σε καπναποθήκες που βρίσκονται στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στους περιοίκους.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ είχε δοθεί οδηγία να απομακρυνθούν όλοι όσοι βρίσκονται σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτια, για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές.

Η μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς την παλιά καπναποθήκη, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα πέριξ της καπναποθήκης καθώς και σε μπαλκόνια των παρακείμενων πολυκατοικιών, όπου κάηκαν τέντες.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες, ενώ παραμένει άγνωστη -μέχρι στιγμής- η αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ