Κορωνοϊος: Ανησυχούν οι θάνατοι νέων ανθρώπων

Κορωνοϊος: Ανησυχούν οι θάνατοι νέων ανθρώπων

Τελευταία θύματα της πανδημίας ένας 31χρονος και μία 30χρονη

Μια 30χρονη και ένας 31χρονος αποτελούν τα νεότερα θύματα της επιδημίας κορωνοϊού από την περασμένη Τετάρτη ως και σήμερα. Συνολικά έχουν καταλήξει 25 άνθρωποι σε ΜΕΘ κυρίως της περιφέρειας, ηλικίας 30 έως 61 χρόνων. Στην πλειονότητα τους πρόκειται για άνδρες και στους ιατρικούς φακέλους δεν αναφέρονται υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πάντοτε αν δεν έχουν διερευνηθεί ή αν δεν έχουν συμπληρωθεί λόγω της πίεσης να δηλωθεί αμέσως ο θάνατος.

Η 30χρονη κατέληξε την περασμένη Παρασκευή στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της, ενώ ο 31χρονος δηλώθηκε ότι κατέληξε στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Τα στοιχεία δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι ο μέσος όρος ηλικίας θανόντων έχει πέσει σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία την 1η Νοεμβρίου είχαν καταλήξει 6 ασθενείς έως 39 ετών και είχαν καταγραφεί 2.997 κρούσματα σε άτομα έως 17 ετών, στις 5 Δεκεμβρίου ο αριθμός των νεκρών έως 39 ετών ανήλθε σε 21 και 7.000 νέοι κάτω των 17 ετών έχουν βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ