Με αναφορές στον κορωνοϊό ανέλαβε η νέα ΠτΔ

Με αναφορές στον κορωνοϊό ανέλαβε η νέα ΠτΔ

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων το πρωί της Παρασκευής, η νέα Πρόεδρος της Βουλής Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Εκεί την υποδέχθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αφού η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο, η Σακελλαροπούλου και ο κ. Παυλόπουλος κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Γραφείο για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

 Η πρώτη δημόσια παρέμβαση της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν στις εξελίξεις που απασχολούν την χώρα, αναφορικά με τον κορωναϊό, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και το προσφυγικό.

«Η πατρίδα μας καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Να αποκρούσει  νέους κινδύνους και απειλές. Χωρίς να σταματήσει τον αγώνα για οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Χωρίς εκπτώσεις στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και το κράτος Δικαίου» επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ενωμένοι και δημιουργικοί θα πορευθούμε για να κερδίσουμε μέλλον ευημερίας που να μας χωράει όλους» επισήμανε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έκανε αναφορά στην Ευρώπη καθώς και έναν νέο πατριωτισμό.

Η ίδια έκανε αναφορά στην ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα εκείνων, που εργαλειοποιώντας τον πόνο των προσφύγων, επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μας.

Μίλησε για την ανάγκη να φυλάξουμε τα σύνορά μας και παράλληλα να εκπληρώσουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

«Η απόλυτη συμμόρφωση του πληθυσμού στα μέτρα για τον κορωναϊό είναι αναγκαία» τονίσε.

 

2

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου σημειώνοντας ότι σφραγίστηκε από την προσπάθειά του για εθνική ομοψυχία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μέσα σε ναρκοθετημένο από την καχυποψία έδαφος, καθώς και στο γεγονός ότι συνετέλεσε αποφασιστικά στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό, περιορισμένος ήταν ο αριθμός των ατόμων που έδωσαν το παρών στην τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ