Οι τρεις τροφές που επιβραδύνουν το μεταβολισμό σου

Επιβραδύνουν ή μπλοκάρουν εντελώς το μεταβολισμό εμποδίζοντάς μας να χάσουμε τυχόν κιλά που θέλουμε

Υπάρχουν τροφές και ροφήματα τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό μας και να μας βοηθήσουν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες και λίπος.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν τροφές που προκαλούν ακριβώς το αντίθετο. Επιβραδύνουν ή μπλοκάρουν εντελώς το μεταβολισμό εμποδίζοντάς μας να χάσουμε τυχόν κιλά που θέλουμε. Είναι μάλιστα τόσο κοινές, που ίσως να μην φαντάζεστε ότι δημιουργούν τέτοιο πρόβλημα.

Δείτε τρεις από αυτές…

Λευκό αλεύρι

Μπορεί να το προτιμάτε από τα προϊόντα ολικής αλέσεως, αλλά τα λευκά ψωμιά και ζυμαρικά υφίστανται επεξεργασία, κατά την οποία τους αφαιρούνται οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά. Έχουν ελάχιστη θρεπτική αξία και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό.

Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα

Σε αντίθεση με τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα ωμέγα-6 που υπάρχουν στο βούτυρο, το χοιρινό, το κοτόπουλο, τα μπισκότα και άλλες τροφές, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Ο λόγος είναι ότι ευνοούν την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε λίπος.

Αναψυκτικά / επεξεργασμένα τρόφιμα

Το αμυλοσιρόπιο, το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, που περιέχεται στα περισσότερα αναψυκτικά και τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, έχει συνδεθεί με το μεταβολικό σύνδρομο, μια κατάσταση χρόνιας φλεγμονής, που συνδέεται με τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά. Επίσης μελέτη έδειξε ότι το αμυλοσιρόπιο μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών της για το μεταβολισμό.

Πηγή: baby.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ