Παρέμβαση του εισαγγελέα για το γηροκομείο με τα δεκάδες κρούσματα

Παρέμβαση του εισαγγελέα για το γηροκομείο με τα δεκάδες κρούσματα

Επαναληπτικοί έλεγχοι έχουν γίνει στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα για να ελεγχθεί αν έχουν νοσήσει και άλλοι άνθρωποι μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
με κάθειρξη έως τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

 

Επαναληπτικοί έλεγχοι έχουν γίνει στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα για να ελεγχθεί αν έχουν νοσήσει και άλλοι άνθρωποι μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων. Έχουν γίνει ήδη 32 διακομιδές στα νοσοκομεία, με τους υπόλοιπους ενοίκους να παραμένουν στο γηροκομείο. Στις 07:οο το πρωί της Παρασκευής (2/10) ο δήμος Αθηναίων θα κάνει και πάλι απολύμανση της περιοχής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ