ΠΑΣΟΚ: Πρόσκληση Ανδρουλάκη στους πολίτες να "χτίσουν" το πρόγραμμα του κόμματος

ΠΑΣΟΚ: Πρόσκληση Ανδρουλάκη στους πολίτες να "χτίσουν" το πρόγραμμα του κόμματος
Newsroom
Newsroom

Το πρόγραμμα του Κινήματος στην τελική του μορφή θα επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο.

Το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Επικεφαλής του In Social και πρώην Υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης, και ο σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων της ΚΟ, Ηλίας Κικίλιας.

Το εν λόγω προγραμματικό πλαίσιο θα αναρτηθεί στην ψηφιακή πύλη του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και κατόπιν θα εμπλουτιστεί σε σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες. Το πρόγραμμα του Κινήματος στην τελική του μορφή θα επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο.

«Βήμα - βήμα θα οικοδομούμε αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία»

«Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έζησαν την οικονομική και την προσφυγική κρίση ακόμα περισσότερο εμείς ως χώρα εισόδου και μετά το 2019 την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Όλα αυτά δείχνουν μια νέα εποχή. Μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων, που οφείλουμε εμείς ως σοσιαλδημοκράτες να αναδείξουμε, να συζητήσουμε και να απαντήσουμε. Για εμάς προτεραιότητα είναι μια ανταγωνιστική παραγωγική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία. Αυτό ακριβώς είναι το πρόγραμμά βάσης διαλόγου που σήμερα παρουσιάζουμε. Βήμα - βήμα θα οικοδομούμε καθημερινά αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας την εκδήλωση.

Αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, που εισήγαγε στο δημόσιο διάλογο το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να υπάρχει απόθεμα κοινωνικής στέγης  ώστε τα νέα ζευγάρια να μπορούν να χτίσουν τη ζωή τους με καλύτερους όρους. Το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν 0% το κοινωνικό απόθεμα στην Ελλάδα, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 20%. Σήμερα λέει η Νέα Δημοκρατία ότι γνωρίζει το πρόβλημα αλλά έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης μόνο 100 κατοικίες, όταν άλλες χώρες έχουν εντάξει χιλιάδες. Αυτό δείχνει ότι εμείς δεν περιφρονούμε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Χρειάζεται βούληση, σχέδιο . Γι’ αυτό καλούμε τον προοδευτικό λαό, τους δημοκράτες πολίτες, τα μέλη μας να συζητήσουμε και να βάλουμε ψηφίδα-ψηφίδα αυτό το νέο κάδρο πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σχετικά με τη μαζική συμμετοχή των μελών του Κινήματος στις εκλογές της 8ης Μαΐου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «όλες οι γενιές μαζί έστειλαν την Κυριακή ένα μεγάλο και ισχυρό μήνυμα ότι με ένα σύγχρονο και θεσμικό κόμμα που η κατεύθυνσή του είναι ξεκάθαρα προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική και με σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα και να πάμε σε μια εποχή περισσότερης ασφάλειας, περισσότερης κοινωνικής δικαιοσύνης και πάνω απ’ όλα εθνικής αξιοπρέπειας που τόσο  πολύ ανάγκη έχει ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο πρώην υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά την παρουσίαση του προγραμματικού πλαισίου του κόμματος (Eurokinissi)

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης στην ομιλία του αναφορικά με το σχέδιο προγράμματος της παράταξης, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες επεξεργασμένες και μελετημένες προτάσεις που θα είναι η βάση ενός ανοιχτού δημόσιου διαλόγου το αμέσως προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα μίλησε για την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και της μεταποίησης, τον καθορισμό μιας ολοκληρωμένης βιομηχανικής χωροθέτησης ώστε να προαχθούν  τομείς όπως η κυκλική οικονομία, η αναβάθμιση της αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας.  Επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης  των παραγωγικών επενδύσεων και των υποδομών, παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα με στόχευση στη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των υπερκερδών.  Τη δημιουργία ενός ενιαίου οργάνου διοίκησης και διαχείρισης, που δε θα εξαντλείται μόνο σε φυσικές καταστροφές. Επίσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά προτάσεων αναφορικά με την εργασία, την υγεία και την παιδεία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ