«Ποιος έδωσε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια»;

«Ποιος έδωσε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια»;

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή καταγγελίες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

«Να δοθούν άμεσα απαντήσεις, ποιος, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, έδωσε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια που έκαψε 500.000 στρέμματα, εκατοντάδες σπίτια και κατέστρεψε τη ζωή χιλιάδων Ευβοιωτών», ζητά με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με αφορμή το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και τις αναφορές του Περιφερειάρχη για την Πυροσβεστική.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας τόνισε χαρακτηριστικά: 
«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα και τα λιγοστά αυτά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης» και συμπλήρωσε ότι «σε πείσμα αυτών των εντολών οι λίγοι και ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν».

«Όσοι ζήσαμε την καταστροφή από κοντά, είδαμε πράγματα τα οποία πρέπει να ειπωθούν και πρέπει να απαντηθούν» δήλωσε ο κ. Σπανός. Μίλησε, επίσης, και για «ερωτήματα» γύρω από το «τι έγινε και γιατί έγινε».

Ειδικότερα, όσον αφορά στο «τι και πώς έγινε», τα όσα ανέφερε είναι χαρακτηριστικά: «Όσοι ζήσαμε την καταστροφή από κοντά, είδαμε πράγματα, τα οποία πρέπει να ειπωθούν και πρέπει να απαντηθούν. Είδαμε πραγματικότητες, τις οποίες εάν θέλουμε να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και τους συμπολίτες μας στα μάτια, πρέπει να τις βάλουμε εδώ, σε αυτό το τραπέζι. […] Η επικεφαλίδα του τι και του πώς είναι ότι κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα, με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, όπου τα λιγοστά μέσα επίγεια, είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν, αλλά ήταν δική τους πρωτοβουλία».

Μάλιστα κατά τον κ. Σπανό «για να συνεννοηθεί υπουργός με περιφερειάρχη έγινε απαραίτητο να παρεμβάλλεται μια κάμερα».

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ