Σήμερα η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει το πλέγμα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση

Σφοδρή σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, τις ανατιμήσεις και την αύξηση του κόστους ενέργειας αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει την συζήτηση στις 12:15 και θα περιγράψει το πλέγμα μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογραμμίσει τις μόνιμες μειώσεις φόρων που ήδη έχουν ληφθεί, θα αναφερθεί στα μέτρα ύψους 43 δισ ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας καθώς και για τα 620 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ώστε να αντιμετωπιστούν οι κραδασμοί από το ενεργειακό κόστος. Αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στην εξέλιξη της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αιτήθηκε την διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης για την ακρίβεια, αναμένεται να μιλήσει για «απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημά του σημείωνε μεταξύ άλλων πως «εν μέσω βαθιάς ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τον ΔΕΔΔΗΕ -ένα από τα μονοπώλια στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της διανομής ηλεκτρικού ρεύματος- και, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο που υπονομεύει αναγκαίες επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, και εκχωρεί σε ιδιώτες έναν ακόμα ενεργειακό φορέα και κρίσιμο εργαλείο άμεσης δημόσιας παρέμβασης στη διαμόρφωση των τιμολογίων ηλεκτρισμού -τη ΔΕΗ».
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ