Στις περιοχές του Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου ο Μ. Χνάρης

Newsroom
Newsroom

Ως επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με την αφορμή διοργάνωσης ημερίδας

Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων στις πληγείσες, από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023, περιοχές του ν. Έβρου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης–ημερίδας που διοργάνωσε η παράταξη μας, με θέμα: «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον: Σύνθεση απόψεων και πολιτικής», η οποία έλαβε χώρα την 3η Δεκεμβρίου 2023. 

Μανόλης Χνάρης Έβρος

Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με το Βουλευτή Ρεθύμνης και υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μανόλη Χνάρη και αποτελούμενο από τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Αχμέτ Ιλχάν, Βουλευτές Ανατ. Αττικής και Ροδόπης, αντίστοιχα, την Τασούλα Χατζηδάκη, Γραμ. Τομέα Οργανωτικού  και μέλη της ΚΠΕ και ΝΕ Έβρου, περιόδευσε στα χωριά Κίρκη, Συκορράχη, Μεσημβρία, Μάκρη και Νίψα.

Μανόλης Χνάρης Έβρος

Κατά την αυτοψία τους, διαπιστώθηκε η  ανυπολόγιστη καταστροφή που συντελέστηκε σε χιλιάδες στρέμματα δάσους, σε πανίδα και χλωρίδα, γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Συγχρόνως, συνομίλησαν με πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τις ζημιές που προκλήθηκαν.  Καίριας σημασίας ζήτημα για αυτούς, συνιστά η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και η αποκατάσταση των εκμεταλλεύσεων τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία. 

Παράλληλα, ο Μ. Χνάρης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Αγροτικό Βήμα» του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ TV όπου και τοποθετήθηκε για γενικότερα ζητήματα αγροτικής πολιτικής. Επιπλέον,   ήταν και ένας εκ των ομιλητών στην  Ημερίδα που διοργάνωσε  η παράταξη μας στην Αλεξανδρούπολη, στην ενότητα με θέμα: «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη φυσικών περιοχών και υπαίθρου: Υπάρχει  καλύτερη επόμενη μέρα για τις πληγείσες περιοχές;»

Μανόλης Χνάρης Έβρος

Την επόμενη της ημερίδας, ο κ. Χνάρης συνόδευσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, στην επίσκεψη του στο κέντρο ενημέρωσης Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. στο προστατευόμενο Δάσος της Δαδιάς. Στο τελευταίο, ενημερώθηκαν για τις συνέπειες των πυρκαγιών στο δάσος αλλά και στην ορνιθοπανίδα που είναι από τις σημαντικότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε: 

«Η εξελισσόμενη κλιματική κρίση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει ο πρωτογενής τομέας λόγω της πρόκλησης ακραίων φαινομένων. Οι συνέπειες της έχουν γίνει αντιληπτές στο σύνολο των παραγωγών της Επικράτειας και αναμένονται ιδιαίτερα επαχθείς μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο ν. Έβρο και την επέλευση της κακοκαιρίας DANIEL στη Θεσσαλία και στη Φθιώτιδα.  Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χάραξη εξειδικευμένων πολιτικών και η ένταξη τους στο πλαίσιο της αγροτικής πολιτικής. Βασικός μας στόχος είναι ο αγροτικός κόσμος να αισθανθεί και πάλι εμπιστοσύνη και ασφάλεια, δεδομένου ότι ο πρωτογενής τομέας συνιστά διαχρονικά μία από τις βασικές προτεραιότητες της παράταξης μας.  

Μανόλη Χνάρης Έβρος

Για το ΠΑΣΟΚ σημαίνοντα ρόλο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα και των επιπτώσεων που η τελευταία επιφέρει, είναι η πρόληψη και η προετοιμασία. Αυτό είναι εφικτό μόνο με την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προς αυτή την κατεύθυνση, με δομικές αλλαγές στο μοντέλο πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης».  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ