Συνάντηση του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Ο κ. Βούτσης επισήμανε πως η Βουλή βρίσκεται σε σταθερή επαφή, σε ετήσια βάση, με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, τους εκλεγμένους εκπροσώπους και παράγοντες της ομογένειας, όπου γης, και «ενισχύει, ενθαρρύνει και τροφοδοτεί τις συνελεύσεις και διασκέψεις που γίνονται στην Ελλάδα»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, υποδέχθηκε σήμερα στο κοινοβούλιο τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.

«Είμαστε σίγουροι ότι με το έργο σας θα αφήσετε πραγματικά το αποτύπωμά σας στην ομογένεια και θα διευκολύνετε σε σημαντικό βαθμό τη χώρα μας, τον ελληνισμό και τη Βουλή στις σχέσεις τους με την ομογένεια» δήλωσε, υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε πως η Βουλή βρίσκεται σε σταθερή επαφή, σε ετήσια βάση, με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, τους εκλεγμένους εκπροσώπους και παράγοντες της ομογένειας, όπου γης, και «ενισχύει, ενθαρρύνει και τροφοδοτεί τις συνελεύσεις και διασκέψεις που γίνονται στην Ελλάδα». Όπως υπογράμμισε, «η Βουλή ενημερώνει ενδελεχώς τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ομογένειας για μείζονα ζητήματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνισμό και αυτοί από την πλευρά τους, σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, που είναι παράλληλο του δικού σας κοινωνικού και πνευματικού ρόλου, κρατούν ζωντανή την επαφή με το κέντρο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε, επίσης, στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, σε συνεργασία με την ομογένεια, στο ζήτημα της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας που χρειάζεται κάθε βοήθεια και αλληλεγγύη για την έξοδό της από την κρίση.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος επισήμανε: «Πάω στην Αυστραλία έχοντας έναν βασικό σκοπό, μία βασική προτεραιότητα: να επανενώσω τον λαό της Αυστραλίας, ο οποίος είναι λαός ζωντανός, ελληνικότατος, με την ελληνική γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Αυτόν τον λαό θέλω να τον ενώσω με το εθνικό μας κέντρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: και αναγέννηση πνευματική και επενδύσεις για τον τόπο μας, γιατί και αυτά χρειάζονται. Το 80% του ποιμνίου μου δεν είναι απλώς ευκατάστατο, αλλά υπερευκατάστατο. Επομένως, μπορεί να υπάρξει μια ηλιαχτίδα φωτός για την πατρίδα μας, η οποία περνάει δύσκολες στιγμές».

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αναστάσιος Κουράκης, και ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ