Τζανάκης: Εντός του καλοκαιριού η νέα πανδημική κρίση

Τζανάκης: Εντός του καλοκαιριού η νέα πανδημική κρίση

Τους παράγοντες που συντείνουν στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Για δύσκολο καλοκαίρι λόγω της Μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού και της πανδημικής κρίσης έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: "Είχαμε προειδοποιήσει από νωρίς ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και να μη συζητάμε για την έλευση του τέταρτου κύματος από το φθινόπωρο, γιατί αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να πώς θα βγάλουμε με ασφάλεια το καλοκαίρι"!

Μεταξύ άλλων αναφερόμενος στους τρεις παράγοντες που συμβάλλουν στην επίταση της πανδημικής κρίσης την παρούσα χρονική περίοδο, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι η Μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη επικρατήσει στη χώρα, και σημείωσε ότι "με την άρση των προφυλάξεων δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να προχωρήσει και να εξαπλωθεί".

Ο τρίτος παράγοντας σύμφωνα με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. "Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμένους" τόνισε χαρακτηριστικά

Εξέφρασε δε το φόβο ότι το «τέταρτο κύμα του κορωνοϊού δεν ξέουμε μέχρι που θα φτάσει», και εκτίμησε πως η νέα πανδημική κρίση θα σημειωθεί εντός του Ιουλίου και του Αυγούστου. Επανέλαβε δε και αυτός τη θέση του κ. Σύψα, ότι «δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες για μη οριζόντιο κλείσιμο».

Διαβάστε επίσης:

Ν. Σύψας: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν έδωσε ποτέ οδηγία να βγουν οι μάσκες

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ