Υπόθεση Novartis: Δίωξη για κακούργημα σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί προκειμένου να χρεωθεί σε ανακριτή

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Αναλυτικότερα, η ποινική δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη σχετίζεται με μια σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό για κατάχρηση εξουσίας. Εκτός αυτού, επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται επίσης, για παράβαση καθήκοντος,ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πλέον, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η υπόθεση θα πάρει το δρόμο προς τον ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου η δικογραφία για την Ελένη Τουλουπάκη θα ακολουθήσει τη δικαστική τύχη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τον οποίο υπήρξε πόρισμα παραπομπής από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Σημειώνεται ότι την ποινική δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής που διενήργησε την έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ