Ποια είναι η «βόμβα» που φοβούνται στη διαχείριση του Προσφυγικού στην Κρήτη;

Καλές οι προθέσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου αλλά πρέπει να μην κινδυνεύσει!

Πίσω από τα πλατιά χαμόγελα με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και το κλίμα καλής συνεργασίας σε ότι αφορά τη φιλοξενία περισσοτέρων προσφύγων στο νησί, οι δήμαρχοι του νησιού έχουν μπροστά τους έναν άλυτο γρίφο, που αν δεν δοθεί πειστική απάντηση από τους κυβερνώντες κινδυνεύει να ναρκοθετήσει συνολικά το project φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη !

Αυτό δεν είναι άλλο από το πρόβλημα στη χρηματοδότηση για το νέο πρόγραμμα φιλοξενίας των ασυνόδευτων προσφύγων. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για τη φιλοξενία προσφύγων στο νησί, η χρηματοδότηση γίνεται απρόσκοπτα, τα χρήματα επέρχονται και πληρώνονται όσοι εργάζονται σε αυτό και δεν μπαίνει σε κίνδυνο η βιωσιμότητα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, που πάνω της στηρίζεται η όλη προσπάθεια.

Όμως τώρα αλλάζουν τα πράγματα: στο νέο κομμάτι φιλοξενίας ( των όποιων τελικά έλθουν) προσφύγων, εμπλέκεται το ελληνικό δημόσιο! Χαρτούρα, γραφειοκρατία, καθυστερήσεις σε πληρωμές, ανατροπές στους υπάρχοντες νόμους από το πουθενά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια « βόμβα» στα θεμέλια της Αναπτυξιακής που μπορεί σε χρόνο μηδέν να την εκτροχιάσει και να την κάνει μια χρεοκοπημένη εταιρεία!

Αυτούς τους κινδύνους επεσήμανε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός στους επικεφαλής των παρατάξεων, για να έχουν μια εικόνα για τη δύσκολη διαχείριση του προσφυγικού, διότι καλές οι προθέσεις αλλά πρέπει να μην κινδυνεύσει και ο φορέας διαχείρισης, που έτσι κι αλλιώς σηκώνει το μεγάλο βάρος !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ