Η Ιστορία της Κυριακής: Μανώλης Παντινάκης - Οι άγνωστοι ήρωες και το τραγούδι των Magic De Spell

Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Οι άγνωστοι ήρωες του Μανώλη Παντινάκη και η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το τραγούδι των Magic De Spell

Με τον δημοσιογράφο Μανώλη Παντινάκη συνομιλεί στο νέο επεισόδιο της «Ιστορίας της Κυριακής» η Ελίνα Φαρσάρη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στην ιστορική έρευνα φέρνοντας στο φως ντοκουμέντα και άγνωστες πτυχές από την συγκλονιστική περίοδο της κατοχής, της αντίστασης και του εμφυλίου στην Κρήτη, μιλά για τους δικούς του ήρωες. Τους απλούς εκείνους ανθρώπους από την ενδοχώρα του νησιού που έγιναν υπέρμαχοι της ιδέας για αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Οι πολυετείς έρευνες του Μανώλη Παντινάκη μετουσιώνονται σε μια πλουσιότατη συλλογή από ιστορικά βιβλία αλλά και σε παραγωγή ιστορικών ντοκιμαντέρ.

Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γίνεται με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ ενός από τα εμβληματικά ελληνικά ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90. Οι Magic De Spell με ένα δυνατό come back επιστρέφουν με το τραγούδι «Αν δεν ορίζεις εσένα».

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλύπτει τη συγκλονιστική ιστορία των στίχων του που γράφτηκαν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στην Πολωνία και σφράγισαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα σε έναν νεαρό άντρα από την Κρήτη και έναν νεαρό από τη Γαλλία.

Kαλή σας ακρόαση:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ