Όταν το πιο γνωστό παραμύθι στον κόσμο έγινε ταινία του Walter Disney

Newsroom
Newsroom

Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι κλείνουν τα 85 τους χρόνια

21 Δεκεμβρίου 1937!

Η πρεμιέρα της πιο γνωστής ταινίας του Walter DisneyΧιονάτη και οι επτά νάνοι…

Η Χιονάτη και όλοι οι πρωταγωνιστές της θρυλικής ταινίας, σήμερα κλείνουν τα 85 τους χρόνια…

 

Η πρεμιέρα της πιο γνωστής ταινίας του Walter Disney:Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι…

Το πιο γνωστό παραμύθι στον κόσμο γίνεται ταινία κινουμένων σχεδίων από τον Walter Disney  και κάνει την πρεμιέρα του στον κινηματογράφο, στο Θέατρο κύκλων Carthay. 

H Χιονάτη και οι επτά νάνοι! Ένα παραμύθι άκρως ευρωπαϊκό με γνωστότερη εκδοχή του εκείνη των αδελφών Γκριμ με τίτλο στην πρώτη του κυκλοφορία στα 1812: «Η μικρή Χιονάτη», προερχομένη από την Πόλη Σπέσαρτ της Γερμανίας.

Δεκέμβριος του 1934 και το ιδιοφυές συνεργείο των στούντιο της Walt Disney κατορθώνει ύστερα από πολλές και επίπονες και χειροποίητες προσπάθειες να συλλάβει το πρώτο πολύχρωμο μεγάλου μήκους φίλμ  κινουμένων σχεδίων και με σχεδόν τρισδιάστατη αίσθηση και να το παρουσιάσει στο κινηματογραφόφιλο κοινό.

Η πρεμιέρα της πιο γνωστής ταινίας του Walter Disney:Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι…
Το σχέδιο της ταινίας για την Walt Disney ξεκίνησε στις αρχές  του 1934 και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου γίνεται η ανακοίνωση της παραγωγής της στην εφημερίδα New York Times . Μέχρι τότε , το στούντιο Disney είχε κατά κύριο λόγο  την παραγωγή κινουμένων σχεδίων μικρού θέματα της σειράς Μίκυ Μάους και κάποιες όχι ιδιαίτερης σημασίας συμφωνίες. Στις 9 Αυγούστου 1934 , οι πρώτες είκοσι μία σελίδες του συγγραφέα του σεναρίου Richard Creedon, με τίτλο « Χιονάτη προτάσεις » ήταν γεγονός. Επιλέχτηκαν προσεκτικά τα ονόματα των επτά νάνων ανάμεσα από πενήντα προτεινόμενα και μέχρι το φθινόπωρο του 1935 το ξεκαθάρισμα και οι μορφές των μικρών ηρώων είχε πια καθοριστεί. Η δουλειά ήταν πολύ δύσκολη και για τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Την κακιά βασίλισσα, την μάγισσα και την ίδια τη Χιονάτη. Από τα ζώα που θα χρησιμοποιούνταν στο δάσος ως και τις λεπτομέρειες του παραμυθιού  χρειάστηκε να παραλείψουν αρκετά  μέρη που ήταν αδύνατον να « ντυθούν» κινηματογραφικά.

Η πρεμιέρα της πιο γνωστής ταινίας του Walter Disney:Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι…

Η κύρια αρχή για τον σχεδιασμό της ταινίας ήταν έννοια καλλιτέχνης Albert Hurter. Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι έγινε η πρώτη αμερικανική ταινία που είχε  άλμπουμ soundtrack. 

Μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου του 1938 τα  κέρδη από την ταινία είναι  8.000.000 $, ρεκόρ της υψηλότερης συνολικής είσπραξης ήχου για ταινία εκείνη την εποχή. Κατατάσσεται στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου σαν μια από τις 100 μεγαλύτερες αμερικανικές ταινίες, που ονομάζεται επίσης η ταινία ως η μεγαλύτερη αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών το 2008.

Η πρεμιέρα της πιο γνωστής ταινίας του Walter Disney:Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι…

ΠΗΓΕΣ:

wikipedia.org

Disney Αρχεία, 2001 

Περιοδικό Time ,1937

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ