Ανεβαίνει η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ λόγω της διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού

Ανεβαίνει η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ λόγω της διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού

Όπως δείχνει σημερινή δημοσκόπηση, οι Συντηρητικοί αυξάνουν τη δημοτικότητα τους στο υψηλότερο επίπεδο από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017

Η δημοτικότητα του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ έχει αυξηθεί στην κοινή γνώμη χάρη στη διαχείριση από την κυβέρνηση της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως δείχνει σημερινή δημοσκόπηση, οι Συντηρητικοί αυξάνουν τη δημοτικότητα τους στο υψηλότερο επίπεδο από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, στους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη κούρσα για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας τους, και το βαυαρικό αδελφό κόμμα τους, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), καταγράφουν αύξηση 4 μονάδων από την περασμένη εβδομάδα και βρίσκονται στο 36%, σε σύγκριση με το 32,9% που είχαν επιτύχει στις εκλογές του 2017.
 

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) εταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό σημείωσαν άνοδο κατά 1 μονάδα φθάνοντας στο 16%, ενώ οι Πράσινοι, οι οποίοι είχαν καταγράψει αύξηση πέρυσι εξαιτίας των φόβων για την κλιματική αλλαγή, σημείωσαν πτώση 3 μονάδων, στο 17%.

"Η κρίση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σ' ένα είδος αναγέννησης, τουλάχιστον όσον αφορά τα δύο κύρια παραδοσιακά κόμματα", δήλωσε ο επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ, ο οποίος επικαλέσθηκε ως λόγο γι' αυτό το γεγονός το ότι τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επικεντρώθηκαν στην επίλυση του προβλήματος του κορωνοϊού και έβαλαν πίσω τους τις εσωτερικές διενέξεις τους.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι 40% των Γερμανών είναι πεπεισμένοι πως το συντηρητικό μπλοκ μπορεί καλύτερα απ' όλους να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας. Πρόκειται για αύξηση κατά 12 μονάδες σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ