Βενετία:10 ευρώ για είσοδο στην πόλη, ώστε να «ελεγχθεί» η πλημμύρα των τουριστών

Μόνο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα 125.000 επισκέπτες συνωστίστηκαν στις πλατείες και τα σοκάκια της πόλης

«Εισιτήριο» 10 ευρώ σε όσους κάνουν ημερήσιες εκδρομές στην πόλη των γονδολιέρηδων, βάζουν οι αρχές της Βενετίας, καθώς προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του τουρισμού.

Μόνο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε στα προ πανδημίας επίπεδα με 125.000 επισκέπτες να συνωνστίζονται στις πλατείες και τα σοκάκια της Βενετίας.

Το νέο σύστημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, θα ξεκινήσει πιλοτικά από τον Ιούνιο και για ένα εξάμηνο, με στόχο να τεθεί σε πλήρη ισχύ τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήμαρχος της Βενετίας, έκανε λόγο για ένα « δύσκολο πείραμα».

Το σχέδιο για είσοδο στην πόλη αντί αντιτίμου, εγκρίθηκε στα τέλη του 2018 ως λύση για τον μαζικό τουρισμό σε μια πόλη που, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, προσέλκυε περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. 

Το μέτρο θα ισχύει για αυτούς που κάνουν ημερήσια επίσκεψη, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση και θα πληρώνουν από 3 έως 10 ευρώ, ανάλογα με το πόση κίνηση θα έχει στην πόλη την ημέρα που θέλουν να την επισκεφθούν.

Η πειραματική φάση ξεκινά τον Ιούνιο, όταν οι τουρίστες της «μιας ημέρας» θα κληθούν να κάνουν «κράτηση» εισιτηρίων  μέσω   ιστότοπου», δήλωσε στη La Repubblica η Simone Venturini, σύμβουλος τουρισμού της Βενετίας

«Όσοι κάνουν κράτηση θα λάβουν κίνητρα, όπως εκπτώσεις για την είσοδο σε μουσεία. Για να καθορίσουμε το τέλος πρόσβασης, θα ορίσουμε ένα μέγιστο όριο 40.000 ή 50.000 επισκεπτών την ημέρα.»

«Κράτηση» για είσοδο στην πόλη, θα πρέπει να κάνουν και οι κάτοικοι της περιφέρειας του Βένετο,  παρόλο που απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους, ενώ μια λίστα με άλλες απαλλαγές, για παράδειγμα εάν πρέπει να έρθουν στην πόλη για κηδεία ή να επισκεφτούν έναν συγγενή, θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Όσοι τουρίστες πάντως διανυκτερεύουν θα απαλλάσσονται καθώς πληρώνουν ήδη τουριστικό φόρο.

Φωτογραφία από  mamontenok via vista.create

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ