Βρετανία: Σε τουλάχιστον 40 πανεπιστήμια έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού

Βρετανία: Σε τουλάχιστον 40 πανεπιστήμια έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού

Σε καραντίνα έχουν μπει εκατοντάδες φοιτητές

Στο «έλεος» του κορωνοϊού βρίσκεται η Βρετανία, με τον ιδιαίτερα υψηλό αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να οδηγούν την κυβένηση Τζόνσον στην αυστηροποίηση των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του ιού.

Ανησυχία επικρατεί και για την κατάσταση στα βρετανικά πανεπιστήμια. Όπως μεταδίδει το BBC, περίπου 40 πανεπιστήμια έχουν ανακοινώσει μολύνσεις, ενώ εκατοντάδες φοιτητές έχουν οδηγηθεί σε καραντίνα.

Στη λίστα με τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, στα οποία έχουν καταγραφεί περιστατικά της νόσου Covid-19, προστέθηκε τελευταία και το πανεπιστήμιο του Αμπερίστουϊδ στην Ουαλία.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον έχει διαμηνύσει πως οι φοιτητές θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα.

Αλαλούμ επικράτησε σχετικά με την επιστροφή ή μη των σπουδαστών στις οικογένειές τους, την περίοδο των γιορτών, όταν πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην φύγουν από τις πόλεις των πανεπιστημίων οι φοιτητές.

«Η βρετανική κυβέρνηση θέλει οι φοιτητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα», διαβεβαίωσε, λίγο αργότερα, ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ