Ελ. Βόζεμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Τα κορυφαία κοινωνικά θέματα, όπως η άμβλωση, δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις

Ελ. Βόζεμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Τα κορυφαία κοινωνικά θέματα, όπως η άμβλωση, δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις
Newsroom
Newsroom

Σε σχετική συζήτηση που διεξήχθη παρουσία της Ευρωπαίας επιτρόπου για θέματα Ισότητας, Χέλενα Ντάλι

Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που καταργεί το δικαίωμα των γυναικών σε άμβλωση, σχολίασε επικριτικά η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων, Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σε σχετική συζήτηση που διεξήχθη παρουσία της Ευρωπαίας επιτρόπου για θέματα Ισότητας, Χέλενα Ντάλι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Βόζεμπεργκ, αναλύοντας τα στατιστικά σε παγκόσμια κλίμακα, κατέληξε ότι η ποινικοποίηση των αμβλώσεων δεν λειτουργεί αποτρεπτικά, αλλά αντιθέτως οδηγεί σε μη ασφαλείς για τη ζωή των  εγκύων ιατρικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η δικαστική πλειοψηφία που κατέληξε στην αναχρονιστική ρύθμιση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη αμερικανική κοινωνία που τίθεται υπέρ του δικαιώματος με ποσοστό 60%».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι «τα κορυφαία κοινωνικά θέματα που προβληματίζουν δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις, αλλά με αποφάσεις που ενώνουν και δεν διχάζουν» και ότι «τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν οργανωμένα να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη σεξουαλική βία, να διαπαιδαγωγούν τους εφήβους για τη σεξουαλικότητα, την αντισύλληψη, την εγκυμοσύνη, τις σχετικές ιατρικές υπηρεσίες αλλά και τη μεταγεννητική φροντίδα».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ