Ελβετία - Γερμανία: Ζευγάρια που χωρίστηκαν λόγω της πανδημίας μπορούν να βρεθούν ξανά

Ελβετία - Γερμανία: Ζευγάρια που χωρίστηκαν λόγω της πανδημίας μπορούν να βρεθούν ξανά

Την Παρασκευή, εργάτες άρχισαν να αποσυναρμολογούν τον φράχτη μεταξύ της γερμανικής πόλης Κωνστάντζα και της ελβετικής πόλης Κροϊτσλίνγκεν

Ο Λούκας ζει στην Ελβετία, η Λεονί στη Γερμανία. Πριν από τον νέο κορωνοϊό, αυτό δεν στεκόταν εμπόδιο στο «διασυνοριακό» ζευγάρι. Ωστόσο, η πανδημία κορωνοϊού και τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, ύψωσαν έναν φράχτη στα σύνορα των δύο χωρών, υποχρεώνοντάς τους να μείνουν χωριστά.

Την Παρασκευή, εργάτες άρχισαν να αποσυναρμολογούν τον φράχτη μεταξύ της γερμανικής πόλης Κωνστάντζα και της ελβετικής πόλης Κροϊτσλίνγκεν, καθώς Ελβετία και Γερμανία συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορα.

Όπως ανέφεραν ο 34χρονος Λούκας και 31χρονη Λεονί, αφού διασχίσουν τα σύνορα, θα «πάνε να φάνε μαζί, εάν υπάρχει χρόνος και θα περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο».

Ο Λούκας και η Λεονί δεν ήταν οι μόνοι που έμειναν χώρια, καθώς σύμφωνα με το Reuters, σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκαν και άλλα ζευγάρια στην περιοχή, τα οποία έσπευσαν στον φράχτη, προκειμένου να ειδωθούν έστω από απόσταση.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο κόσμος μπορούσε να κάνει έναν περίπατο, ποδήλατο ή ακόμα και να κολυμπήσει μεταξύ των γειτονικών παραλίμνιων πόλεων. Στα μέσα Μαρτίου, ωστόσο, η γερμανική αστυνομία ύψωσε τον φράχτη στη δική της πλευρά των συνόρων, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ